måndag, juli 20

Kulturresa 2009: dag 4 och 5

Onsdag 15 juli
Och det vart morgon den fjärde dagen.
Efter frukost i Nora styrde vi kosan mot Grythyttan.
Här är den fina kyrkan.
Vi är i Gustaf II Adolfs fotspår, igen.


Här är vi på Grythyttans Gästgivaregård och väntar på mat.


Vi blev mycket nöjda, för det serverades en fantastiskt god lunchbuffé.

Nästa utflyktsmål blev Loka Brunn. Eftersom kameran då låg kvar i bilen, får ni inte se några bilder. Men det kan ni säkert göra här på deras hemsida.

Färden fortsatte genom Bergslagen till Skinnskatteberg. En dryg mil från tätorten finns en plats som heter Bockhammar. Där finns detta lilla lusthus, som byggdes 1636 och är Sveriges äldsta bevarade lusthus. Det kallas "Ebba Brahes lusthus". Ebba Brahe ägde flera gårdar i Västmanland bl.a. här i Bockhammar. Det finns många historier om Ebba Brahe och Gustav II Adolf. T.ex. lär Ebba här ha hört ett skott, samtidigt som Gustav II Adolf sköts i Lützen.Vår färd fortsatte till Berga, mitt barndomshem, som vi bara passerade. Jag blev ledsen eftersom det inte alls var så fint skött, som på den tiden Mamma och Pappa bodde där.

Vi övernattade på Karmansbo Herrgård.

Torsdag 16 juli Efter frukost på herrgården tog vi en tur till Uttersberg och tittade på Galleri Astley. Därefter påbörjades hemresan.

6 kommentarer:

Lovisa Språkpolisa sa...

lagom klar med denna så får du väl börja skriva om nästa resa=)

Annika sa...

Vilken trivsam tripp ni verkar ha haft! Tack vare att du dokumenterar och berättar så får ju även vi läsare lite kultur till livs, tack!

Anonym sa...

Vilken härlig resa ni har gjort...görmysigt!

Loka Brunn är jättefint har varit där tre gånger..ha det gott, kramen Ninni

Kersti sa...

Vi bodde på Grythyttan en gång Johnny och jag. Vi hade ett pytte litet rum och ett jätte stort badrum med ett badkar på fötter mitt på golvet.

annika sa...

hallå! Var är du, vad gör du?

annika sa...

hallå! Var är du, vad gör du?