lördag, mars 29

Blandade känslor

Här i Sörmland har vi idag fint vårväder. Just nu ca 6 plusgrader. Även om det blåser, så är det i alla fall vårvindar. Under veckan som gått, har vi haft vinterväder; kallast i år, tror jag. På morgnarna har det varit ca 6 minusgrader. Men nu verkar det vara vår på gång.
I familjen har vi bemärkelsedagar. Erik fyllde 19 igår och Lovisa fyller 21 på måndag. Bara trevligheter!

Men i mitt huvud snurrar tankarna runt de tre små barn, som mördats under de två senaste veckorna. Först två i Arboga och nu senast en flicka, och hennes mamma, i lilla Lisjö.
Hur är det möjligt att något så fruktansvärt kan ske, bakom våra idylliska husfasader?

14 kommentarer:

Anonym sa...

Ja nu är nog Våren på G..äntligen!
Vi har också sex grader men mulet!

Ja morden är såå hemska, vi hade ju för några år sen här på vår lilla Ö en pappa som sköt sin fru och sina barn..fruktansvärt!

Ha en skön helg, kramen Ninni

Anonym sa...

Ja, äntligen vår. Vilken kyla det varit, det är man inte van vid. Jag är så upprörd över alla dessa mord den senaste tiden! Jag undrar om våld mot barn och kvinnor ökar eller om det bara tycks så. I alla fall verkar det farligt att vara kvinna och att vara barn.
Hoppas att boken i lyssnarform kan fungera för flickan du skriver om. Henriksson läser långsamt och tydligt. Önskar dig en fin lördag!

Anonym sa...

Det är vår här i Uppland också, men för ljust för mina ögon idag när jag är så förkyld. Det som hänt de små barnen och deras mamma vågar man bara snudda med tanken vid. Ett sådant vansinnesdåd.

Beträffande måndag så tycker jag det är en bra dag att fylla år på för det gör jag också.
Ha en fin helg.
Kramar

Anonym sa...

Grattis till Erik i efterskott och Lovisa lite i förskott!

Ja huga....mina tankar har också kretsat mkt runt dessa hemska händelser den senaste tiden...-hur kan ngn vara så grym...totalt fel i skallen är det ju utan tvekan på dessa våldsamma odjur!
Natti

BusIka sa...

God morgon på sig tösen,

Våren ska vara på väg, här är det blött, slask och så vansinnigt halkigt att man får hålla tungan rätt i munnen när man ska traska vägen fram..Ene sonen gjorde illa sitt knä på skolan igår så han är inte så gångbar just nu.

Visst är det ett kallt klimat som håller oss i ett järngrepp och nu pratar jag inte bara om vädret utan den kyla som existerar bland människor, kyla och brist på total medkänsla och apati. Det är en kall värld men alltför trasig individer. Det är hemskt det som sker, speciellt när barn är involverade..

Hoppas att du får en bra dag trots alla hemskheter. Vi får aldrig böja oss för våldet som florerar, FRAM FÖR KÄRLEKEN!!!

Jag har gjort testet..kolla min sida *L*

Kramizz/IKA

Anonym sa...

Det är hemskt hur fort det kan gå överstyr i tillvaron. Jag blir så illa berörd när jag läser rubrikerna om Arbogamorden etc att jag nästan inte orkar läsa eller lyssna på nyheter som kretsar kring det.
Angående våren så har vi väl mer vårvinter här men snön tinar nu i rask takt! Ha det gott!

Anonym sa...

Nu är nog våren här - tussilagona och blåsipporna bara väller fram i backarna. Jag är tillbaka på bloggen igen om du vill titta in. /Sylvia

Anonym sa...

Nu är det bara en halvtimme kvar så är det lördag igen. Trevlig helg!

Anonym sa...

Ha en underbart skön helg, hoppas solen kommer att lysa på dig, kramen Ninni

Anonym sa...

Hoppas du har det gott min Ankivän.
Hos oss är det full vinter kram från SolSkuggan

Anonym sa...

Det är mycket hemskt här i världen. Och nu den lilla flickan som är borta i Stjärnsund. Kan du förstå det? VÅRAT idylliska Stjärnsund. Finner dock lugn och ro i ditt nya vackra bildspel. / Sylvia

Anonym sa...

Allt väl med dig??

Ha en bra dag..kram Ninni

Anonym sa...

Hej!
jadu, man vågar knappt slå upp en tidning numera. Det är brott överallt. Och särskilt mot barnen ! De oskyddade ! Just nu går tankarna till Engla. Vad har hänt flickan. Tyvärr så tror jag inte hon kommer hittas vid liv. Jag börjar tappa tron på mänskligheten. Kram Nalle

Anonym sa...

Tittar in.. Vill bara veta om allt är bra med dig min vän.
Varm kram från SolSkuggan