söndag, augusti 21

Comosjön, dag 7

Söndag 24 juli: Hotellfrukost. Nu börjar jag vänja mig vid att få dålig frukost, corn-flakes och mjölk. Plockade ihop lite extra bröd och fick kaffetermosen fylld. Vi påbörjade en vandring enligt beskrivningen. Vackert väder och fin utsikt.
Men efter en stund träffade vi på förbudsskyltar. Vi förstod att det var förbjudet - men vad var förbjudet? Fick vi inte alls gå där eller bara vid vissa situationer? En annan stig ledde nedåt men då kom vi bara till motorvägen nedanför. Tillbaka var för svårt att gå. Efter en stunds velande och diskuterande gick vi i alla fall där förbudsskylten var. Där hade det rasat jättemycket från berget högre upp. De hade satt upp ett nytt stort nät som skulle fånga upp stenarna eftersom motorvägen gick där nere.
Det var riktigt svårt och läskigt att gå där. Ibland gick jag på alla fyra. Vi avslutade klättringen vid Pino, gick ner till samhället och tog landsvägen tillbaka hem till Varenna och hotellet.

När vi hade vilat oss lite gick vi igen ner på stan och tog båten till Bellagio. En fin stad och mycket folk, söndagsbesökare. Vi fikade där och flanerade några timmar.
När vi tog båten tillbaka till Varenna kunde vi tydligt se var vi hade gått på förmiddagen. Det enda stället på hela berget där det hade rasat - precis där hade vi gått.

Inga kommentarer: