måndag, augusti 1

Como-sjön, dag 3

Onsdag 20 juli: Klart och soligt väder. Vi förberedde oss för vandring i bergen efter frukosten. Bergbanan var stängd men vi fick i stället åka buss upp till byn Brunate. Därifrån var det fin utsikt.





Så här ser staden Como ut från ovan.

Det här visade sig bli en jobbig dag. Vi hade så detaljerade beskrivningar att följa. Men det var ändå svårt att hitta. Vi gick länge innan vi kom ut ur byn Brunate. Ibland fanns det tydliga skyltar och ibland inga alls. Gårdagens regn hade också ställt till det för oss. Kvistar, stenar, barr och allt bara gled iväg under fötterna. Det hade också blivit lerigt och geggan ville också glida iväg. Stigen var smal och bara en fot i taget fick plats. Den andra gick på snedden. Jag fick göra mig en vandringsstav för att klara av det. Vi förstod nu varför det var så mycket skräp i sjön. Efter häftiga regn sköljs allt löst material med.
Så här mycket "jox" låg det på stigarna. På ett ställe hade en soptipp flutit iväg och vi gick genom mängder av glas och annat skräp. Vi såg också att något djur hade bökat i leran. Efter ett tag fick vi syn på djuren - vildsvin. Efter en mödosam vandring kom vi fram till Torno, men inte den vägen det var tänkt. Vi hade ändå lyckats ta oss fram dagens etapp och tillbaka till Como åkte vi båt.

Inga kommentarer: