fredag, juli 29

Como-sjön, dag 1



Vi har varit på en fin resa i norra Italien, på och i närheten av Como-sjön. Lago di Como, som den heter på italienska, är Italiens tredje största sjö och den djupaste. Det är en långsmal sjö med form som ett upp-och-ned-vänt Y.
Vi köpte ett resepaket med hotellbokningar och beskrivningar till vandringar och andra aktiviteter. Vi åkte ner lite tidigare och åkte hem lite senare samt gjorde en del andra ändringar.



Måndag 18 juli: Åkte hemifrån 05.15. Flyget från Skavsta gick 07.20. Piloten var en granne till oss. Ja, vi säger ju grannar här på landet när vi menar personer som bor några kilometer bort. Vi landade i Bergamo och tog bussen till Milano. Där åt vi lunch precis vid stationen. Vid bordet intill var det en mycket het diskussion om pengar. De bråkade på italienska men beställde på engelska. Vi skulle sedan fortsätta med tåg. Tåget 13.10 var redan fullt så vi fick i stället ta tåget 15.10. Vi åkte till Como. I våra papper stod det att hotellet också hette Como och på det första hotellet skulle vi få utförlig information. Vi tog därför en taxi upp till det hotellet. Men se där var vi inte inbokade. Men de hjälpte oss med att ringa till några andra hotell och frågade. Så fick vi veta att det var hotell Palace. Då fick vi ta en taxi igen. Vi kom till rätt hotell. Däremot ville vi ha rum en natt före bokningen och det fanns inga lediga rum. Men de ringde till grannhotellet och där fick vi plats. På kvällen gick vi runt i stan och tittade. Åt och promenerade sedan i den gamla delen av stan, längs med muren.

2 kommentarer:

Råg-Rut sa...

Upp-och-nervänt y? Beror det inte på hur man håller kartan?

Anki sa...

Man håller alltid kartan med norr uppåt. Sedan förflyttar man sin egen kropp.