lördag, augusti 7

Franska rivieran / Provence, dag 5

Dag 5
18 juli
Sista dagen i Nice. Vi tog en stadsbuss upp till Cimiezkullen. Där finns det många fina, pampiga hus t ex hotell Regina, som förr hade drottning Viktoria som gäst. Vi gick in vid en klosterträdgård, där det både var fin utsikt över stan och över själva trädgården.
Sedan åkte vi ner till gamla stan. Vi åt lunch på Lovisas favoritcreperia och därefter glass på en glaceria där det finns 96 olika sorter att välja bland. Därefter blev det avsked till Lovisa, som senare skulle ta tåget tillbaka till Paris. Vi tog oss ut till flygplatsen och hämtade ut en bil som vi skulle hyra.
Vi åkte mot Cannes och sedan upp i nordvästlig riktning, till Grasse och vidare till Castellane. Då var det dags att leta upp natthärbärge. Vi fick tag i hotell med helmysig innergård. Från och med nu skulle vi klara oss själva, utan Lovisa som fransktalande hjälp. Det gick bra. Efter maten beställde vi in kaffe. Jag fick kaffe enligt beställning, men min man fick i stället en campari. Sådana missförstånd står man ut med.
På en bergsklippa högt över staden står ett kapell, Notre Dame du Roc. Det är knappt man kan se det på den här bilden.

1 kommentar:

Anonym sa...

Underbart vackert..hur länge var ni borta??

En Campari istället för kaffe..ja jag hade inte blivit ledsen:)

Jag tycker nog Riga var snäppet vackrare än Tallinn.

Kramen Ninni